Slim uitbesteed
Betrouwbare partner en je energiekosten begrijpen?Â

Grootzakelijk
Je verbruikt veel, ontvangt meerdere facturen per maand, wilt de energiekosten begrijpen, zo min mogelijk betalen en hebt behoefte aan een plan voor de toekomst.Â
Persoonlijk plan
Wij kennen de energiemarkt op ons duimpje en weten waar we naar moeten kijken. Zo checken we je energiekosten aan de hand van acht punten en houden deze blijvend in de gaten.Â
Wij trekken aan de bel als je energiecontract beter kan, je verbruik uit de hand loopt, je moet voldoen aan wetgeving of wanneer er kansen zijn voor belastingvoordeel.
Wij zijn onafhankelijk en dus niet gebonden aan een energiemaatschappij en onze diensten zijn kosteloos.Â
Download: 7 Tips
Zakelijke tips waarmee je kan snoeien in je energiekosten.






Wat anderen over ons zeggen:
Brent Occ
Jaap Oversier: Gerard komt elk jaar langs en geeft mij een heldere update van de huidige tarieven…
Verloop Drukkerij
Gertjan Kleinbloesem: Gerard Flier, van de Energiesnoeier, heeft mij geholpen met een duidelijk…
Trital
Theo Vliegh: Door de Energiesnoeier betalen we nu veel minder en voldoen we aan de…
Ons stappenplan

1. Interesse
Laat naam, e-mail en telefoonnummer achter.

2. Contact
Wij nemen contact op en inventariseren welke punten van toepassing kunnen zijn.

3. Persoonlijk plan
We brengen jouw huidige situatie in kaart en komen met een persoonlijk plan.

Blijvend grip!
Wij gaan aan de slag met jouw plan en houden je jaarlijks op de hoogte.
Veelgestelde vragen
Kost overstappen van groot zakelijk energiecontract mij geld?
Nee, de overstap hoeft alleen administratief verwerkt te worden en het is niet nodig om de elektriciteits- en gasaansluiting aan te passen. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met de einddatum, want als je een nieuw zakelijk energiecontract afsluit en je stapt vroegtijdig over, dan kan het zijn dat je een opzegvergoeding moet betalen.
Wat is het verschil tussen een grootzakelijke en MKB-energieklant?
Je valt onder het MKB als je voldoet aan verschillende van de volgende eisen:
- De capaciteit van al jouw aansluitingen moeten voor elektriciteit kleiner zijn dan 3×80 Ampère en voor gas kleiner dan 40 m3 per uur.
- Voor MKB klanten geldt het leveranciersmodel. Dit betekent dat ook de kosten voor de netbeheerder door jouw energieleverancier in rekening worden gebracht. Op die manier krijg je dus één energierekening. De energieleverancier verrekent de netbeheerkosten vervolgens met de netbeheerder.
- MKB-energieklanten worden per maand op voorschot gefactureerd net als bij je woonhuis. Aan het einde van het jaar wordt het voorschot verrekend met wat je daadwerkelijk hebt verbruikt.
Je kan spreken van een groot zakelijk contract als:
- De capaciteit van minstens één aansluiting moet voor elektriciteit groter zijn dan 3×80 Ampère en voor gas groter dan 40 m3 per uur.
- Voor grootzakelijke klanten geldt het netbeheerdersmodel. Je krijgt dus een factuur voor de kosten van het netbeheer van de netbeheerder zelf.
- Grootzakelijke energieklanten worden per maand op basis van werkelijk verbruik gefactureerd. Dit hangt af van de aanwezigheid van een telemetriemeter (slimme meter).
Ik heb een zakelijk energiecontract voor onbepaalde tijd. Kan ik zomaar overstappen?
Dan mag je ieder moment het contract opzeggen. Het is alleen handig om rekening te houden met de opzegtermijn. Voor grootzakelijke energiecontracten kan dit 6 maanden zijn. De Energiesnoeier helpt graag met het opzeggen van de oude leverancier. Op die manier kun je ongewilde boetes voorkomen.
De energieleverancier vraagt om een kredietwaardigheidscheck. Waarom?
Met een kredietwaardigheidscheck controleert de zakelijke energieleverancier of je in staat bent om de energierekening te betalen. Bij sommige leveranciers is het een standaard procedure voor iedere nieuwe klant. Ook als het in het verleden is voorgekomen dat je de energierekening later betaalde dan de termijn die ervoor stond, kan de leverancier een waarborgsom vragen.
Ik heb een zakelijk energiecontract voor bepaalde tijd. Hoe doe ik dat met overstappen?
Het nieuwe contract moet dan niet ingaan voor de einddatum van het huidige contract, omdat de energieleverancier dan een opzegvergoeding mag vragen. Voor de meeste energieleveranciers geldt dat je vanaf zes maanden voor het einde van jouw huidige contract een nieuw zakelijk energiecontract mag afsluiten. Wij vragen u dan ook altijd om de gegevens van uw oude contract, zodat we zeker weten dat we op het juiste moment overstappen.
Kost het mij geld als ik via de Energiesnoeier mijn energiecontract laat afsluiten?
Nee, de Energiesnoeier levert de diensten kosteloos. Je betaalt uitsluitend voor de energiekosten die je verbruikt en de gebruikelijke kosten die daarbij komen, zoals energiebelasting, netbeheerkosten, etc. Wij handelen als tussenpersoon tussen de klanten en de energieleverancier. Zodra we een contract afsluiten, krijgen we van de energieleverancier een kleine vergoeding. Deze is bij elke energieleverancier ongeveer hetzelfde, waardoor we niet de voorkeur hebben voor een bepaalde energieleverancier. We kunnen onze klanten daarom altijd het scherpste tarief beloven.
Zegt de Energiesnoeier mijn zakelijke contract op?
Bij groot zakelijke contracten wordt dat in overleg gedaan met ons. In veel gevallen kunnen wij u voorzien met kant-en-klare opzegbrieven, waarna je meestal zelf schriftelijk je contract opzegt.
Als de Energiesnoeier al een energiecontract heeft afgesloten, kan ik dan het vermogen van mijn aansluitingen nog wijzigen?
De Energiesnoeier kan het vermogen van de aansluitingen altijd laten wijzigen, ook als het energiecontract al is afgesloten. Het verzwaren of verlichten doet de Energiesnoeier in overleg met de netbeheerder, die de eindgebruiker dan een nieuwe EAN-code stuurt. Deze moet de Energiesnoeier dan doorgeven aan de energieleverancier. Deze past dan het gecontracteerd vermogen aan, zodat de gegevens weer kloppen.