Je verbruik
onder controle
met intelligente
software

Dit herken je..
Je wilt heldere informatie hoe je kan besparen op je verbruik, voldoen aan de wetgeving en je wilt duidelijkheid of je panelen wel doen wat er beloofd is en inzicht hoe je uitkomt met je betalingen.
Als je het portaal hebt, dan…
Minder verbruik
Het portaal helpt je met het terugdringen van je verbruik. Minder verbruiken heeft vele voordelen. Een lager verbruik zorgt voor een lagere rekening aan de energiemaatschappij en lagere kosten aan energiebelasting.
Voldoe je aan de wettelijke eisen
Bijna elke organisatie met een verbruik van minimaal 88.000 kWh is vanuit de informatieplicht energiebesparing verplicht om een goedgekeurd energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) te hebben.
Beter milieu
Door minder stroom te verbruiken wordt er minder CO2 uitgestoten en hoeft er minder opgewekt te worden. Dit draagt bij aan een beter milieu, want de energiebron (windmolen/zonnepaneel) moest immers gemaakt worden en de productie hiervan was slecht voor het milieu.
Lagere netbeheerskosten
De kosten aan de netbeheerder zijn afhankelijk van het verbruik. Minder verbruik kan zorgen voor een aanzienlijk lagere maandrekening.
Minder wetgeving
Wanneer het verbruik daalt, heeft dit ook voor de wetgeving positieve gevolgen. Zo kunnen er maatregelen van de informatieplicht energiebesparing komen te vervallen of kan zelfs de hele verplichting komen te vervallen.
Inzicht in financiën
Door inzicht in de termijnbedragen versus het werkelijk verbruik wordt een pittige naheffing voorkomen en hoeft er niet een onnodig spaarpotje aangelegd te worden bij de energiemaatschappij.
Slim verduurzamen
Door inzicht in het verbruiksprofiel kan er slim gekeken worden welke investeringen het meest rendabel zijn.

Dashboard
Een duidelijk dashboard wat inzicht geeft in het te verwachten verbruik.
Verder voldoet ons portaal aan de eisen die gesteld worden door de RVO met betrekking tot de Wet Mileu Beheer. Bij een verbruik vanaf 88.000 kWh bent u verplicht om een energie management portaal te hebben.

Openingstijden analyse
Deze analyse laat u zien wat u verbruikt als niemand meer aan het werk is, in veel gevallen is dit onnodig verbruik wat voorkomen had kunnen worden.

Zonnepanelen
De data van de slimme meter en de data van de Bruto Productie Meter (of omvormer) worden met elkaar gekoppeld.
Deze koppeling geeft u Inzicht in uw totaal verbruik, inzicht in de verhouding tussen eigen verbruik en teruglevering en het percentage wat u totaal opgewekt heeft versus uw totaal verbruik.
Hiermee wordt voorkomen dat er meer verbruikt gaat worden omdat men denk dat door de panelen de stroom gratis is, waardoor de initiele berekening niet meer uitkomt.

Slimme alarmen
Alarmen die afgaan als er een opvallend verbruik is. Maar die niet gelijk afgaan als het bijvoorbeeld weer gaat vriezen, maar die rekening houden met het historische verbruik, KNMI gegevens en het verbruiksprofiel.
Zo wordt de koeling die stuk gaat herkend, of bijvoorbeeld de kachels die vol aan staan terwijl het niet koud is.

Gas analyse
Duidelijk in beeld, hoeveel gas er verbruikt wordt door de kachel en hoeveel gas er opgaat aan bijvoorbeeld warm water.
Hiermee kunnen isolatie investeringen beter beoordeeld worden, want zoals blijkt gaat niet het volledige gasverbruik naar de verwarmingskosten.
Verder wordt het gas verbruik vergeleken met KNMI data.

Financiële status
Wat worden de verwachte jaarlijkse kosten? Bent u onnodig een spaarpot aan het creeren of komt er een hoge naheffing aan? Dit soort problemen zijn vanaf nu verleden tijd.
Ons stappenplan

1. Op bezoek
Een scan van het pand en inventarisatie over welke stappen al genomen zijn

2. Rapportage
Rapportage van de mogelijkheden die aansluiten op de huidige situatie. Met daarbij oplossingen die gelijk rendabel zijn, binnen 1,5 of 10 jaar.

3. Actieplan
Eeen plan va naanpak voor de realisatie.